Brandwerende afwerkingen van doorvoeren

Kabelgoten, leidingen van CV, WW en KW, ventilatiekanalen…elke constructie is zo sterk als zijn zwakste schakel. Niet goed uitgevoerde brandwerende afwerkingen van doorvoeren doen de brandwerendheid van het geheel teniet.

Een goede uitvoering van brandscheidingen is essentieel voor de werking ervan. Vooral bij leidingdoorvoeren gaat het nog regelmatig fout. Wie als deskundige eens een kijkje neemt boven een verlaagd plafond, zal regelmatig schrikken van de staat van de brandscheidingen.

Brandwerende afwerkingen leidingen

Een kunststof leiding smelt, en er ontstaat een gat in de wand. Als er geen brandwerende voorzieningen worden getroffen, is de brandwerendheid van een steenachtige wand dan nog maar 5 tot 10 minuten. Bij metalen leidingen speelt de thermische geleiding een grote rol. Zonder brandwerende afwerking zal de temperatuur zo hoog oplopen, dat brandbare objecten in de nabijheid vlam kunnen vatten. Een isolatieschaal van minerale wol kan dat voorkomen.

Brandwerende afwerkingen kabelgoten

Bij kabelgoten kunnen er problemen ontstaan bij zowel de afdichting als de thermische geleiding. Over het algemeen blijft er altijd vrije ruimte over na het aanbrengen van de kabels. Deze ruimte kan het best worden afgedekt met steenwol. En om geleiding van de goot zelf tegen te gaan, zal deze moeten worden ingesmeerd met een coating.

Referentieprojecten

Via verschillende installateurs hebben we brandwerende afwerkingen aangebracht bij onder andere:

  • Gemeentehuis Denekamp
  • Medisch Spectrum Twente, locatie Enschede/Oldenzaal
  • Penitentiaire Inrichting Almelo, locatie De Karelskamp

Op zoek naar een deskundige partner voor brandwerende afwerking van doorvoeren?

Wij laten u graag zien hoe we werken. Bel met 053 – 461 52 19 voor een vrijblijvende kennismaking.